Huisarts in opleiding

 

In onze praktijk worden regelmatig huisartsen opgeleid.

Om huisarts te worden moet een dokter, na afronding van zijn of haar geneeskundestudie een opleidingsprogramma van 3 jaar doorlopen. Daarin wordt hij/zij getraind in de specifieke vaardigheden van het huisartsenvak. De huisarts in opleiding blijft een jaar bij ons in de praktijk. Voor alle duidelijkheid: de huisartsen in opleiding zijn afgestudeerde en bevoegde artsen.

Het zal kunnen gebeuren dat u behandeld wordt door de huisarts in opleiding. In principe zal u altijd gevraagd worden of u dat goed vindt. In uitzonderingssituaties, spoedgevallen of bij afwezigheid van een van de huisartsen kan het voorkomen dat u geen keus heeft.

Voor u als patiënt zijn er duidelijke voordelen aan deze opleidingssituatie. De huisarts in opleiding heeft meer spreekuurtijd, daarnaast worden alle consulten en visites van de huisarts in opleiding met de eigen huisarts nabesproken en geanalyseerd, er “kijken” dus twee dokters naar uw probleem. Op de lange termijn helpt u mee aan het zorgen voor goede huisartsen in de toekomst.

Het kan ook zijn dat de huisarts in opleiding vraagt of een consult opgenomen mag worden voor onderwijsdoeleinden. Het spreekt voor zich dat het u vrij staat een dergelijk verzoek af te wijzen en dat er met beeldmateriaal vertrouwelijk wordt omgegaan.

 

 

Contact

SPOED

Tijdens kantooruren

0252-211253, optie 1

Buiten kantooruren

Huisartsenpost DDDB

0252-240212

 

Contactgegevens

Huisartsenpraktijk Sassembourg

Jan van Brabantweg 35

2171 HC Sassenheim

T 0252-211253

F 0252-227078